Zenato Sansonina Merlot (OUT)

49,30

Excl. BTW: €40,74

Prijs in spaarpunten: 150

Excl. BTW:
€40,74
Prijs in spaarpunten:
150
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
5
Merk:
Zenato
Omschrijving

Regio: Veneto

Wijnhuis: Zenato

Rode wijn

Druif: Merlot

Alcohol: 14°

Siamson was de rechter die God koos om Israëls vijanden te verslaan door ongelooflijke prestaties te leveren dankzij zijn bovenmenselijke kracht. Hij was een viriele, mannelijke held. Zijn kracht kwam echter van zijn lange haar, dat als een typisch vrouwelijke eigenschap wordt beschouwd. 

Sansonina, een groot 18e-eeuws landgoed in de omgeving van Sirmione, ontleent zijn naam aan Samson (Sansone in het Italiaans). De Samson in kwestie is echter hoogstwaarschijnlijk die van de voormalige eigenaar van de boerderij die zijn heroïsche bijnaam kreeg vanwege zijn dynamische karakter. Het landgoed Sansonina handhaaft dit mannelijk-vrouwelijk dualisme. 

Sansonina ligt in de zone waar Lugana wordt geproduceerd, een van de beroemdste witte wijnen van de regio Lombardije-Veneto. Maar Sansonina heeft ook de enige gevestigde Merlot-wijnstokken in het gebied. Deze zeer gewaardeerde druif wordt gebruikt om enkele van 's werelds belangrijkste rode wijnen te maken.

Terreintype:  leemkalk. 

Vinificatie:  Druiven verzameld in dozen, zachte persing met pneumatische pers, maceratie in contact met de schil gedurende 15 dagen, rekken, alcoholische gisting duurt 15 dagen, rijping in kleine eikenhouten vaten gedurende 18 maanden, filtratie, steriele botteling, flesrijping.

Kleur:  robijn-granaatrood, intens en vol.

Aroma:  rijk en intens, vol en complex, warm en fruitig; hints van rijp rood fruit, jam (pruim, kers, bosbes), cacao, toast, met een heel lichte balsamico toets en een bijna onmerkbare hint van kruiden.

Smaak:  rijk, warm en vol, maar ook zeer elegant, rond, soepel, met een buitengewoon persistent aroma.

Gastronomische combinaties: ideaal bij gebraden vlees, wild en gekruide kazen.

Sansonina Merlot is een intens robijnrode wijn met een neus van wilde bessen, munt, jam, kruiden en een toets van eucalyptus.  Een mondvullende wijn met een zoete aanzet en ronde tannines met een zeer lange afdronk.
Culinair ook te genieten met geroosterd en gekruid lam.