La Valle della Luna

Een levensproject

Waar de Belice-rivier stroomt, is er Valle della Luna, een zeer jong landbouwbedrijf in Partanna, in het Trapani-gebied, geboren met het idee om niet alleen een wijnmakerij te creëren, maar ook een levensproject dat de lokale bevolking zou kunnen helpen economische realiteit.

IMG_5060.jpg

Het land van dromen, je eigen Vallei van de Maan 

Er zijn grote oppervlakken, veel inzet en de wens van mannen en vrouwen om met hun eigen handen hun eigen geluk, het land van dromen, hun eigen Vallei van de Maan vorm te willen geven en te creëren. 

Onze wijnstokken hebben hun diepe wortels in vastberadenheid, in het verlangen naar verlossing en in liefde voor het land. 

Het is dankzij dit land dat de mensen van de Valle della Luna werk en inspanning wijden, mensen die zich elke dag meten met het ritme van het platteland, vreugden en nederlagen delen, mensen die werken met grote passie en respect voor de natuur.

Liefde voor het leven en de natuur

We zijn in 2013 begonnen met het verbouwen van 30 hectare voor de productie van druiven voor wijnbereiding, nu hebben we een uitbreiding van 60 hectare grond waar de meest kostbare Siciliaanse inheemse wijnstokken worden verbouwd, zowel met witte druiven (Grillo, Catarratto, Grecanico) als rode druiven. ( Nero d'Avola); maar ook internationale wijnstokken, zoals Syrah, die op ons land zijn ideale habitat heeft gevonden.

Bovendien is in 2016 begonnen met de vernieuwing van de oude planten en, om de territorialiteit van de producties te respecteren, viel de keuze voor de nieuwe wijnstokken altijd op inheemse rassen zoals Nerello Mascalese en Zibibbo, samen met de uitbreiding van de gebieden bestemd voor Syrah.

De Vallei van de Maan staat, ondanks de weinige levensjaren, lokaal al bekend als een bijzondere realiteit, met liefde voor het leven en de natuur; we zijn er trots op te kunnen zeggen dat er veel aanbiedingen zijn die bij ons binnenkomen voor het beheer van land dat anders verlaten zou blijven.

Een symbool, een teken van hoop

De Vallei van de Maan is niet alleen onze trots, maar ook een droom. 

We koesteren het idee dat het niet alleen een gevestigd bedrijf en een uitgebreide familie kan worden, maar een symbool en een teken van hoop voor een land en voor die mannen en vrouwen die zoveel hebben gegeven en weinig hebben ontvangen. 

We zijn er zeker van dat onze maximale inzet en de passie die we in deze onderneming steken ons ver zal brengen, om onze "Droom" te bekronen.

La Valle della Luna Grillo 

La Valle della Luna Grillo 

12,70

Grillo  van het wijnhuis La Valle della Luna  uit Sicilia Alc 13 ° GEBRUIKTE VERSCHE.....

La Valle della Luna Nivuru 

La Valle della Luna Nivuru 

19,80

Nivuru  van het wijnhuis La Valle della Luna  uit Sicilia, Alc 14 ° DRUIVENRAS: Nero .....

La Valle della Luna Cataratto Selino 

La Valle della Luna Cataratto Selino 

11,20

Cataratto Selino van het wijnhuis La Valle della Luna  uit Sicilia Alc 13.5 ° Catarratto B.....

La Valle della Luna Cataratto 

La Valle della Luna Cataratto 

12,70

Cataratto van het wijnhuis La Valle della Luna  uit Sicilia, Alc 12 ° BODEM: Klei- Kalkste.....

La Valle della Luna Nero d'Avola Efebo 

La Valle della Luna Nero d'Avola Efebo 

11,20

Nero d'Avola Efebo  van het wijnhuis La Valle della Luna  uit Sicilia, Alc 14.5 ° .....

La Valle della Luna Syrah 

La Valle della Luna Syrah 

13,90

Syrah van het wijnhuis La Valle della Luna  uit Sicilia, Alc 14 ° BODEM: Klei CULTIVATIEME.....