Bava Ruche Castagnole

18,45

Excl. BTW: €15,25

Prijs in spaarpunten: 34

Excl. BTW:
€15,25
Prijs in spaarpunten:
34
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Bava
Omschrijving

Wijnhuis: Cantina Bava uit Cocconato 

Rode wijn 

Druif: 100% Ruche

Alcohol: 13%

Gezegend met 3 Grappoli van Bibenda

Ruchè is een zeldzame druivensoort, middelgroot en rijk aan suiker. De kleur van de wijn is veelal robijnrood.

DE WIJN VAN DE PAROCHIEPRIESTER

Voor alle inwoners van Castagnole Monferrato wordt Ruchè beschouwd als de wijn van de pastoor, In feite was Don Cauda de vader van de moderne Ruchè, een inheemse druif die door de eeuwen heen werd verbouwd voor kleine producties van zoete wijnen, totdat hij begon met het cultiveren van een moderne wijngaard en verspreid het als een klassieke rode wijn. Er zijn genetische analogieën aan toegeschreven met Primitivo, Zinfandel en andere wijnen waarmee het een ongewoon aromatisch erfgoed deelt, maar Ruchè is gewoon origineel en uniek. 

Het is een geurige, droge wijn met zoete en lichte tannines, een matige zuurgraad en een goed alcoholgehalte die alleen kan worden geproduceerd in zeven gemeenten van Monferrato. De productie is zeer klein en dat maakt deze heerlijke wijn top voor wie op zoek is naar iets authentieks en ongebruikelijk.

WIJNGAARD

Druif: 100% Ruchè
Hoogte: 200 meter boven zeeniveau
Bodem: kalkhoudend

VINIFICATIE 

Ruchè is een druif met primaire aroma's en weinig tannines, het heeft geen lange maceraties nodig. De wijn heeft bewust geen houtlagering gehad om de geur en aard van de druif 100% tot z'n recht te laten komen.  

WIJN

Aromatisch met aroma's van roos en violet, herkenbare kruidige kenmerken van witte peper, de uitgebalanceerde smaak is zacht, warm en aanhoudend.
Ongebruikelijk en herkenbaar, evolueert in de loop van de tijd en verhoogt zijn finesse tot vijf jaar na de oogst met behoud van de essentie en geur van de druif waaruit hij is geboren.