Terre Cevico Tutto è Possibile Primitivo

12,15

Excl. BTW: €10,04

Prijs in spaarpunten: 22

Excl. BTW:
€10,04
Prijs in spaarpunten:
22
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Terre Cevico
Omschrijving
DRUIVEN: 100% Primitivo

WIJNGAARDEN GEBIED: Sava en Maruggio (provincie Taranto)

PLANTENOPLEIDING EN OPBRENGST: Guyot en vrijstaande Alberello-struikstokken.
De plantdichtheid is circa 5.000 planten per hectare, met een gemiddelde opbrengst van 2,3 kg per plant.

LEEFTIJD VAN DE WIJNSTOKKEN: De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 15-25 jaar. OOGST: Zorgvuldig met de hand geoogst eind augustus.

VINIFICATIE: Na het ontstelen worden de druiven niet gekneusd waardoor de schil intact blijft, wat de extractie van kleur optimaliseert. De fermentatie vindt plaats in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 23-25°C gedurende 8-10 dagen. Tijdens de fermentatie worden regelmatig overgepompt en worden rack-and-return uitgevoerd om een ​​zachte extractie van aroma's en zachte tannines te bereiken. Na het rekken wordt de malolactische gisting geïnduceerd.

VEROUDERING: Na malolactische gisting, 50% van de wijn wordt gedecanteerd en in stalen tanks geplaatst bij een gecontroleerde temperatuur van 12-15°C. De overige 50% rijpt 6 maanden in Franse houten tonneaux en Slavische eikenhouten vaten.

ALCOHOL: 14%

PROEFNOTITIES: Een aantrekkelijke paarsrode kleur met violette reflecties.
Intense parfums en smaken van bramen en pruimen. Vol en complex met soepele tannines. Tijdens het wijnbereidingsproces worden geen sulfieten toegevoegd, wat de aroma's versterkt.

SERVEERSUGGESTIES: Ideaal bij een scala aan gerechten: gezouten vlees, geroosterd of bbq-rund- of lamsvlees, stoofschotels, hartige taarten, pizza en halfrijpe kaas.