Santa Cristina Campogrande Orvieto Classico

9,74

Excl. BTW: €8,05

Prijs in spaarpunten: 20

Excl. BTW:
€8,05
Prijs in spaarpunten:
20
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Santa Cristina (Antinori)
Omschrijving

Regio: Umbrië 

Wijnhuis: Santa Cristina 

Witte wijn 

Druiven: Grechetto, Malvasia, Procanico, Verdello

De familie Antinori bezit dit wijnhuis reeds van net na de tweede wereldoorlog. Vanuit de stad Cortona heeft u een mooi zicht op de wijngaarden. 

Orvieto wordt geproduceerd in de gemeente Orvieto in Umbrië.  Vanaf de middeleeuwen tot de 20ste eeuw vooral als zoete dessertwijn via de Botrytis cinerea schimmel.  De druiven werden geoogst, verpakt in kratten en bewaard in turfsteengrotten waar ze werden blootgesteld aan de schimmel die het suikergehalte, de smaak en aroma's deed toenemen.

Orvieto moet minstens 60% gemaakt zijn van Trebbiano, Procanico of Grechetto druiven.  De bodem is kalksteen, tufsteen of ander vulkanisch materiaal.

Met maakt er niet alleen zoete wijnen onder de noemer 'Amabile', maar ook mooie drogen wijnen zoals deze Campogrande Orvieto Classico.

Deze wijn is een leuke blend van locale druiven. De Procanico (Trebbiano) is een zeer makkelijke druif met hoog rendement, maar blijft zelfs bij rijpheid hoog in de zuren. De zuren dragen deze wijn. Procanico zorgt voor een relatief lichte smaak met citrustoetsen. De Grecheto levert als mengdruif de smaak van noten en geeft meer body en karakter. Verdello word toegevoegd voor 15% 

U ontwaart een fruitage neus met groene appel, ananas, banaan en florale toetsen. Zachte fruitige smaak met citrus, amandel, noten. 

Een heerlijke en democratische wijn die velen zullen weten te waarderen. 

Te genieten bij tapas, zomerse slaatjes of gewoon als aperitief 

Alcohol: 12,5%