Wijn proefpakket Trio om van te houden

61,70

Excl. BTW: €50,99

Prijs in spaarpunten: 150

Excl. BTW:
€50,99
Prijs in spaarpunten:
150
Model:
6 flessen van 75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
6
Omschrijving

UITZONDERLIJK AANBOD 

In dit proefpakket 3 mooie wijnen van Sani Tamero:
2 flessen Nero di Troia
2 flessen Negroamaro
2 flessen Primitivo di Manduria Riserva

We zijn altijd op zoek naar originele en mooie wijnen.  Korte tijd geleden ontdekten we een heerlijke reeks Pugliaanse wijnen onder de noemer Tamero.  Als je het etiket bekijkt, weet u onmiddellijk waar de wijnmaker z'n inspiratie ging halen: Ti amerò, ik zal van je houden.

Het Italiaans is dan ook de taal bij uitstek als het gaat om het geven van lieve woordjes.  Het klinkt ook allemaal wat mooier dan in het Nederlands natuurlijk.   Of wat dacht u van " Ti amerò per tutta la vita…e poi ancora oltre "

Eén label, drie voortreffelijke Pugliaanse wijnen

Wie ons kent, weet dat we een voorliefde hebben voor de heerlijke Pugliaanse zon in de hiel van Italië. Onder het label Tamero laten we u graag kennismaken met drie autochtone druiven: Nero di Troia, Primitivo en Negroamaro.

Nero di Troia kennen we van onder andere Giancarlo Ceci met z'n Parco Marano.  Deze Tamero Nero di Troia is eveneens een pure wijn met relatief veel tannines  De druiven zijn vrij groot met een dikke schil.  Heerlijk en puur.

Primitivo. Uit DNA onderzoek blijkt dat de Italiaanse Primitivo dezelfde druif is als de Californische Zinfandel. Van oorsprong ontstaan in Croatië en verder verspreid naar warme regio's. De druif is erg in opmars en dat is voor ons geen verrassing. Primitivo is een druif met donkerrode kleur. Waar ze vroeger werd gebruikt als smaak- of kleurversterker bij blends is deze wijn vandaag fantastisch als monocépage. Resultaat is een elegante, soepele maar intense wijn met aroma's van kersen, rijp fruit en pruimen.

Negroamaro is naast de Primitivo de belangrijkste druif van Puglia. Het is een sterke druif die bestand is tegen ziektes en de warmte.  De druif is quasi zwart (negro) en in de afdronk proef je een bittertje (amaro).  De bewaartermijn is lang.  De rijpe smaak van de zon vinden we in alle Pugliaanse druiven terug.  Wat de negroamaro bijzonder maakt is het bittertje.  U zal ervan genieten.

Alc 15°