Pasetti Testarosso Rosso Montepulciano d'Abruzzo Riserva

28,44

Excl. BTW: €23,50

Prijs in spaarpunten: 90

Excl. BTW:
€23,50
Prijs in spaarpunten:
90
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Pasetti
Omschrijving

De wijngaarden strekken zich uit in het gebied van Pescosansonesco op 550 meter boven zeeniveau, in de kern van Grans Sasso en Nationaal Park Monti della Laga. Het terroir is klei-kalkhoudend, rijk aan organisch materiaal, gelegen op een helling op het noordoosten. Het zomerklimaat is droog en goed geventileerd.

Kenmerken van de variëteit

De Montepulciano is een inheemse variëteit uit de Abruzzen: hij geeft de voorkeur aan kleigrond, verdraagt ​​droogte en rijpt laat. De concentratie anthocianen is een van de hoogste ter wereld. Rijk aan tannines, kan samentrekkend zijn als je er jong van drinkt. De tonen van rood fruit verbazen door hun intensiteit.

wijngaard

100% Montepulciano d'Abruzzo, dichtheid van 5200 planten/ha, opbrengst van 100 ton/ha, handmatige oogstinboxen eind oktober/begin november.

Wijnmaken

In rood: maceratie en fermentatie in roestvrijstalen vaten gedurende 8-10 dagen met geselecteerde gisten bij gecontroleerde temperatuur (22°-24°). Spontane malolactische gisting.

Veroudering

In betonnen tanks, 24 maanden in barriques van Frans eikenhout met een doorgang van 2°-3° en rijping op fles. Het moet worden bewaard bij 14°-16° en bij voorkeur binnen 15 jaar na de oogst worden geconsumeerd.

Sensorische analyse

Dieprode robijnrode wijn. Hints van rijp rood fruit, gedroogd viooltje en kreupelhout zoals pruimen, zure kersen en duidelijke tertiaire aroma's van eucalyptus, zoethout, chocolade en tabak. Dit is een robuuste en warme wijn, met elegante tannines, met een uitstekende structuur en persistentie.