Pasetti Rachele Terre Aquilane

14,56

Excl. BTW: €12,03

Prijs in spaarpunten: 45

Excl. BTW:
€12,03
Prijs in spaarpunten:
45
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Pasetti
Omschrijving

Productie gebied

De wijngaarden strekken zich uit in de gemeente Capestrano op 450 m boven de zeespiegel in het Nationaal Park Gran Sasso en Monti della Laga. Het gebied wordt gekenmerkt door hoge temperatuurschommelingen die de zuurgraad behouden en de synthese van aroma's verbeteren. De bodem, bestaande uit een kiezel-zandmatrix, is ideaal om de wijnen smaak te geven.

Wijngaard

Mix van witte variëteiten in verschillende percentages op basis van de jaren. Dichtheid van 5200 planten/ha, opbrengst van 120 q/ha, mechanische oogst tegen half september.

Wijnmaken

Blanco: zacht persen en daaropvolgende statische decantatie. Gisting op staal met geselecteerde gisten bij 14 – 16 °C.

Verfijning

In staal en daaropvolgende verfijning in de fles. Bewaren bij 14 – 16 °C en bij voorkeur binnen 24 maanden na de oogst consumeren.

Sensorische analyse

Strogeel met lichte groenachtige reflecties. In de neus is het elegant, met sterke tonen van citrus en tropisch fruit; Vol in de mond, de fruitige geuren balanceren goed met de minerale en hartige tonen. Lange persistentie en grote elegantie.

Alc 12,5°

Serveerwijze  – Laat de wijn na aankomst minimaal 10 dagen rusten. Het moet worden geserveerd op een temperatuur van 8 – 10 °C.

Gastronomische combinaties  – Past goed bij voorgerechten met groenten, zeevruchten, gekookte en rauwe vishapjes en gebakken of gegrilde vis.

Tags: