Pasetti Pecorino Collecivetta Abruzzo Pecorino

14,79

Excl. BTW: €12,22

Prijs in spaarpunten: 50

Excl. BTW:
€12,22
Prijs in spaarpunten:
50
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Pasetti
Omschrijving

Productie gebied

De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Pescosansonesco op 550 m boven zeeniveau en in de gemeente Capestrano op 450 m boven zeeniveau, beide in het Nationaal Park Gran Sasso en Monti della Laga.

Kenmerken van de variëteit

Pecorino is een inheemse druivensoort uit de Abruzzen die een paar jaar geleden werd herontdekt dankzij het herstel- en selectiewerk van een paar gedurfde wijnmakers. Het geeft de voorkeur aan vruchtbare gronden met een hoge waterbeschikbaarheid. De wijn wordt gekenmerkt door sterke citrustonen en frisheid in de mond, vergezeld van de juiste body en smaakdoorzettingsvermogen.

Wijngaard

100% Pecorino, dichtheid van 5200 planten/ha, opbrengst van 120 q/ha, mechanische oogst in de eerste tien dagen van september.

Wijnmaken

Blanco: zacht persen en daaropvolgende statische decantatie. Gisting op staal met geselecteerde gisten bij 14-16°C.

Verfijning

Enkel staal met verfijning op fijne droesem. Bewaren bij 14-16°C en bij voorkeur binnen 5 jaar na de oogst consumeren.

Sensorische analyse

Heldere strogele kleur. Hints van geel vruchtvlees en citrustonen. De zure ader en smaak zijn in balans met een uitstekende structuur, persistentie en zachtheid.

Alk 13°

 

Sensorische analyse  – Heldere strogele kleur. Hints van verwelkte gele bloemen, citrusvruchten, gedroogd fruit en broodkorst. De zure ader en de uitgesproken mineraliteit zijn in balans met een uitstekende structuur en een lange persistentie.

Gastronomische combinaties  – Voorgerechten met vis, gewone lasagne, verse kazen en wit vlees.