Pasetti Montepulciano Madonnella

14,99

Excl. BTW: €12,39

Prijs in spaarpunten: 50

Excl. BTW:
€12,39
Prijs in spaarpunten:
50
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Pasetti
Omschrijving
De wijngaarden strekken zich uit in het gebied van Pescosansonesco op 550 meter boven zeeniveau, in de kern van Grans Sasso en Monti della Laga National Park. Het terroir is klei-kalkhoudend, rijk aan organisch materiaal, gelegen op een helling op het noordoosten. Het zomerklimaat is droog en goed geventileerd.

De Montepulciano is een inheemse variëteit uit de Abruzzen: hij geeft de voorkeur aan kleiachtige gronden, verdraagt ​​droogtes en rijpt laat. De concentratie anthocianen is een van de hoogste ter wereld. De tonen van rood fruit verbazen door hun intensiteit.

100% Montepulciano d'Abruzzo, dichtheid van 5200 planten/ha, opbrengst van 100 ton/ha, mechanische oogst midden oktober.

Maceratie en fermentatie in roestvrijstalen vaten gedurende 8-10 dagen met geselecteerde gisten bij gecontroleerde temperatuur (22°-24°). Spontane malolactische gisting.

RIJPING in betonnen tanks, 12 maanden in grote eiken vaten van 20 hl en 60 hl en rijping op fles. De wijn moet worden bewaard bij 14°-16° en bij voorkeur binnen 8 jaar na de oogst worden geconsumeerd.

Intense rode robijnrode wijn. Hints van zure bessen, bessen en bramen, samen met hints van zoethout, kaneel en zwarte peper. Bij het proeven is deze wijn zacht, met elegante en rijpe tannines. Uitstekende structuur en doorzettingsvermogen.–  Gestructureerde voorgerechten met tomatensaus, timballo, wild zwijn en 
rood vlees

Alc 14°