Pasetti Fonte Romana Montepulciano d'Abruzzo

11,69

Excl. BTW: €9,66

Prijs in spaarpunten: 50

Excl. BTW:
€9,66
Prijs in spaarpunten:
50
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Pasetti
Omschrijving

Het groeit in Pescosansonesco op 550 meter boven zeeniveau. Wijngaarden bevinden zich aan de voet van de Gran Sasso op een zeer winderige plek met een hoog temperatuurbereik. De bodem is hier klei-kalkhoudend en skeletrijk.

Wijn geschiedenis

Montepulciano d'Abruzzo Fonteromana wordt verkregen van dezelfde druivensoort met een opbrengst van 130 kwintaal per hectare. De druiven worden midden oktober geplukt met een opeenvolgend huidcontact gedurende ongeveer 10-15 dagen. Daarna wordt de wijn in stalen tanks gedaan en vervolgens in eikenhouten vaten van 60 hl gedurende 4 maanden.

Organoleptische kenmerken

Het is een robijnrode wijn die ruikt naar rijp rood fruit, gedroogde bloemen en specerijen als peper, kaneel en nootmuskaat. In de mond is het zacht met delicate tannines, goede structuur en doorzettingsvermogen.

Tijd van vintage

Midden oktober.

Wijnmaken

Rode vinificatie met huidcontact gedurende 8-10 dagen. De fermentatie vindt plaats met geselecteerde gisten bij lage temperatuur (20-22°C). Malolactische gisting is spontaan.

Veroudering

In stalen tanks, 24/36 maanden in nieuwe vaten en daarna rijping op fles.

Hoe de fles te bewaren

De fles moet in een horizontale positie worden geplaatst, weg van direct licht, hitte en geluid, bij een temperatuur van 14-16°C.

Alk 14°
 

Hoe serveer je het  – Het moet minstens 10 dagen rusten nadat het is aangekomen. Het moet geserveerd worden op een temperatuur van 18 °C.

Gastronomische match  – Aanbevolen bij pasta met tomatensaus, lamsvlees, schapenvlees, rundvlees, varkensvlees en middelgekruide kazen.