Firriato Jasmin Zibibbo

13,25

Excl. BTW: €10,95

Prijs in spaarpunten: 35

Excl. BTW:
€10,95
Prijs in spaarpunten:
35
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Firriato
Omschrijving

Firriato is het eerste wijnhuis in Italië met een Zero Impact of Carbon Neutraal certificaat. Het huis produceert heel wat heerlijke wijnen, wij staan graag even stil bij een 'specialleke'.

Ontdek een minder gekende druif uit het warme Sicilië. De naam Zibibbo komt van het Arabisch 'zabib' en betekent eigenlijk 'rozijnen'. Van oorsprong komt de druif uit Egypte.

Zibibbo is een aromatische druivenvariëteit met een boeket dat doet denken aan de geuren van lentebloemen, een rijk boeket. Medium geel van kleur, zonnig in de mond, rijpe druiven met een mooie kruidige afdronk. Vaak maakt men er zoete wijnen van, maar de druif is ook ideaal voor deze droge witte wijn van Firriato: Jasmin.

Jasmin is de perfecte openbaring van al deze mediterrane charme dankzij de bijzondere klimatologische omstandigheden in Borgo Guarini. De   temperatuurvariaties tussen dag en nacht bevorderen de opeenhoping van de olfactorische componenten, waardoor een fascinerende suggestie ontstaat met een sterke stijl en exotische elegantie. 

Jasmin is een wijn die uitnodigt tot gezelligheid en het plezier van samenzijn en die de meest authentieke en moderne filosofie van Firriato weerspiegelt: wijnliefhebbers de juiste wijn bieden voor elke gelegenheid. 

Het is de perfecte vertolker van een levensstijl die kwaliteit, elegantie en stijl vereist in combinatie met een correct alcoholgehalte (Alc 12°).