Castello della Sala Cervaro (tijdelijk niet op voorraad)

55,90

Excl. BTW: €46,20

Prijs in spaarpunten: 150

Excl. BTW:
€46,20
Prijs in spaarpunten:
150
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
6
Merk:
Castello della Sala (Antinori)
Omschrijving
Gemaakt van 90% Chardonnay en 10% Grechetto

De naam Cervaro komt van de adellijke familie die in de 14e eeuw Castello della Sala bezat, Monaldeschi della Cervara. Een mix van Chardonnay-druiven en een kleine hoeveelheid Grechetto maken een wijn die in de loop van de tijd kan rijpen en de elegantie en complexiteit van dit unieke landgoed vertegenwoordigt. Cervaro della Sala is een van de eerste Italiaanse witte wijnen met malolactische gisting en rijping in barriques. De eerste vintage van Cervaro die werd geproduceerd, was de vintage uit 1985.

De naam van de wijn eert de familie Monaldeschi della Cervara die in de 16e eeuw de historische eigenaar was van Castello della Sala.

Cervaro della Sala was een van de eerste Italiaanse witte wijnen met malolactische gisting en rijping in barriques.

Het idee achter Cervaro della Sala was om een ​​witte wijn te maken die in de loop van de tijd kan rijpen.

In 1985 maakte Renzo Cotarella, destijds hoofd-enoloog van Castello della Sala, de eerste jaargang van Cervaro della Sala.

Castello della Sala ligt in de regio Umbrië, niet ver van de Toscaanse grens, ongeveer 18 kilometer van de historische stad Orvieto. Het eigendom van het middeleeuwse kasteel strekt zich uit over een oppervlakte van 500 hectare (1235 acres), 170 hectare (420 acres) zijn beplant met wijngaarden op een hoogte die varieert tussen 220 en 470 meter boven de zeespiegel (722/1541 voet) op de zacht glooiende heuvels die kenmerkend zijn voor de prachtige natuur in dit gebied. Castello della Sala is de perfecte plek voor het kweken van witte variëteiten. De wijnstokken groeien op klei- en kalkrijke bodems, rijk aan fossiele schelpen, en ze staan ​​goed bloot aan de opkomende zon met een uitstekend temperatuurverschil tussen dag en nacht. De enige uitzondering op de regel is Pinot Noir,

Alc 13,5°