Castello della Sala Bramito del Cervo

22,95

Excl. BTW: €18,97

Prijs in spaarpunten: 56

Excl. BTW:
€18,97
Prijs in spaarpunten:
56
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Castello della Sala (Antinori)
Omschrijving
Castello della Sala ligt in Umbrië, op korte afstand van de Toscaanse grens, ongeveer 18 kilometer van de historische stad Orvieto. Castello della Sala, een prachtig middeleeuws landhuis met 500 hectare (1236 acres) land waarvan 170 (420 acres) beplant zijn met wijngaarden, ligt halverwege tussen de rivier de Paglia en de top van Monte Nibbio.

Castello della Sala werd in 1350 gebouwd door Angelo Monaldeschi della Vipera wiens familie in de IXe eeuw in Italië arriveerde na de troepen van Karel de Grote. De jaren 1300 markeerden het begin van een lange reeks conflicten tussen familieleden om de controle over Orvieto te krijgen. In 1437 kreeg Gentile, kleinzoon van Angelo dei Monaldeschi della Vipera, de controle over de stad en regeerde hij meer dan tien jaar als dictator. Na de dood van Gentile in 1466 brak er een vredige periode aan in het kasteel, met als hoogtepunt het verzoenende huwelijk van de zoon van Gentile, Pietro Antonio della Vipera, en zijn neef Giovanna Monaldeschi della Cervara.

De 170 hectare aan wijngaarden van het landgoed bevinden zich op een hoogte van 220 - 470 meter boven de zeespiegel (722-1542 voet) en zijn beplant met traditionele variëteiten zoals Procanico en Grechetto, maar ook met Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sèmillon, Pinot Blanc, Viognier en een kleine hoeveelheid Traminer en Riesling. De regio is uitzonderlijk voor het produceren van witte variëteiten, met één uitzondering, Pinot Noir, die in dit terroir ideale omstandigheden heeft gevonden om zijn volledige potentieel het best tot uiting te brengen. De wijnstokken groeien op klei- en kalkrijke bodems, rijk aan fossiele schelpen, en staan ​​goed bloot aan de opkomende zon met een uitstekend temperatuurverschil tussen dag en nacht.

Bramito del Servo is een strogele witte wijn tinten met aroma’s van tropisch fruit dat wordt aangevuld met een lichte citrustoets. Het is een heel gestructureerde, volle wijn met ingehouden zuren en een aangename, lange finish.
100% chardonnay die gedeeltelijk werd vergist in eiken vaten en zo zijn karakter verkreeg. Umbrië ligt in het centrum van Italië en wordt gekenmerkt door prachtige hellingen waar druiven en eiken elkaar afwisselen in het glooiende landschap. Truffels uit Umbrië zijn wereldberoemd en de streek is een culinaire parel die je zeker moet bezocht hebben.

Dit is een aanrader bij gebakken vis. Deze chardonnay is iets minder boterig en past daarom vooral ook bij gegrilde vis en gegrilde zeevruchten.
Alc 13,5°