Zaccagnini Cerasuolo d'Abruzzo Tralcetto

10,95

Excl. BTW: €9,05

Prijs in spaarpunten: 26

Excl. BTW:
€9,05
Prijs in spaarpunten:
26
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zaccagnini
Omschrijving

Regio: Abruzzo

Wijnhuis: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini uit Pescara

Rosé wijn 

Druif: 100% Montepulciano d'Abruzzo

Alcohol: 12°

De wijnmakerij Ciccio Zaccagnini in Bolognano op de heuvels van Pescara heeft naam gemaakt met zijn goede wijnen, maar ook met een geslaagde combinatie van kunst en wijncultuur.

Zaccagnini slaagt erin elk jaar opnieuw bijzondere wijnen te produceren. Vandaag is het Ciccio’s zoon Marcello die de erfenis verderzet in Abruzzo.

De focus van het wijnhuis is kwaiteit. De opbrengsten per ha zijn dan ook beperkt. Wijnstokziekten worden op een duurzame biologische manier bestreden en de druiven worden handmatig geoogst om te kunnen toekijken op de rijpheid en homogeniteit van de druiven.

Has assoritiment van wijnen is typisch gebonden aan de regio. Van mooi gedefinieerde basiswijnen tot veeleisende Montepulciano’s. Allen dragen ze het typische Abruzzo-karakter.

Wijnmaker van dienst is Concezio Marulli. Zaccagini heeft een 300 ha wijngaardenen produceert 1,5 miljoen flessen per jaar.

Zaccagnini Montepulclano d’Abruzzo Rosato

We laten u kennismaken met de Montepulciano d’Abruzzo Rosato. De rosé kleur komt van de witte vinificatie van rode druiven. Harmonisch, fijn en elegant in de mond. Licht, fris en zeer uitgebalanceerd.

Deze rosé krijgt 2 glaasjes van Gambero Rosso en 3 Bibenda’s – topkwaliteit.