St. Michael-Eppan Appius

174,50

Excl. BTW: €144,21

Prijs in spaarpunten: 330

Excl. BTW:
€144,21
Prijs in spaarpunten:
330
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
18
Merk:
San Michele Appiano
Omschrijving
Appius van het wijnhuis San Michele Appiano uit Alto Adige
Alc 14°

Vraag naar de lopende vintage !

Beschrijving hieronder is voor vintage bij redactie 2016
 
APPIUS 2016 weerspiegelt een buitengewone vintage, met perfecte rijping van de druiven, dankzij wat herinnerd zal worden als de "gouden september". 
De assemblage van Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Bianco en Sauvignon geeft een complexe en minerale wijn. Met een zeer aangename zuurgraad, geweldige balans en elegantie, is de 2016 APPIUS vintage begiftigd met een wonderbaarlijke lengte. 
 
Schitterende strogele kleur.

Intens en direct: aromatische kruiden aan de ene kant en bloemige geuren aan de andere kant. In de tweede neus wordt de fruitige component gespecificeerd: wit vruchtvlees en exotisch fruit aan de zijkant.
 
Evenwichtig en fris met veel mineraliteit. Noten van hazelnoot en gerookte vanille. Lange volharding.
 
Chardonnay 58%, Pinot grigio 22%, Pinot bianco 12%, Sauvignon blanc 8%

Alcoholische en malolactische gisting (exclusief Sauvignon), rijping in barrique / tonneaux. Blending na bijna een jaar en verdere rijping op de droesem gedurende drie jaar in roestvrijstalen vaten.
 
Alcoholgehalte: 14%
 
8-10 °
 
Uitstekend bij exclusieve gerechten zoals oesters, schaaldieren en meer gestructureerde visgerechten. Het past perfect bij champignon- en truffelspecialiteiten, edel wit vlees en wild. Ook uitstekend in combinatie met romige kazen met korst en oude kazen.