Nino Negri Quadrio Valtellina Superiore

16,30

Excl. BTW: €13,47

Prijs in spaarpunten: 42

Excl. BTW:
€13,47
Prijs in spaarpunten:
42
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Nino Negri
Omschrijving

Regio: Valtellina 

Wijnhuis: Nino Negri 

Rode wijn 

Druif: 90% Chiavennasca (Nebbiolo) - 10% Merlot 

Alcohol: 13°

Op ontdekkingstocht in Italië proeven we in de bergen van Valtellina een heerlijke wijn genaamd Quadrio.  We laten u graag meegenieten.
Valtellina

In Noord-Italië ligt Veltlin of Valtellina, een bergdal dat het grootste deel van de provincie Sondrio inneemt en dus gelegen in Lombardia. Het dal is 119 km lang en ontstaan door de rivier Adda en watert via het Comomeer af naar de Po. De flanken zijn ideaal voor wijnbouw. Uit deze regio komen de Inferno, Grumello, Sforzato of Sfursat en Sassella.

Nino Negri
Dit wijnhuis ontstond in 1897 en is het eerste huis dat wijnen produceerde onder de Valtellina DOCG appellatie.  Haar specialiteit is de Sfursat of Sforzato, een 'forced wine' gemaakt van druiven die eerst 100 dagen drogen in de koele Alpenlucht.  Hierdoor ontstaat een wijn met de weelderigheid van een Amarone en de elegantie en complexiteit van de Barolo.  Het succes van de Nino Negro wijnen komt van wijnmaker Casimiro Maule die reeds sinds 1971 voor Nino Negro wijnen maakt en hiervoor ook werd bekroond door Gambero Rosso met de titel Winemaker of the Year in 2007, een grote eer. 

Just call me Nebbiolo
De ster van het huis is de Chiavennasca, de locale benaming voor de druif Nebbiolo. De beste wijngaarden van Valtellina bevinden zich rondom de stad Chiuro en haar 15de eeuws kasteel Quadrio Castle.  In de kelders bevinden zich duizenden vaten wijn, die minstens 2 jaar opgevoed worden op Franse eik alvorens in uw glas terecht te komen.

Quadrio Valtellina Superiore
Deze heerlijke wijn is genaamd naar de 15de eeuwse Castello Quadrio di Chiuro waar de kelders van Nino Negri gelegen zijn.  
Gemaakt van 90% Nebbiolo en 10% Merlot.
De druiven staan tegen de Zuidgerichte flanken op een bodem van gravel en los zand.  De wijnbouwer laat de druiven hangen tot ze ultra-rijp zijn waarna ze pas in oktober geoogst worden.  
Na 10 dagen maceratie volgt een koude fermentatie in inox vaten. Vervolgens wordt de wijn minstens 18 maanden opgevoed in Franse én Sloveense eiken vaten alvorens op fles te zetten.  
De productie is beperkt tot 50.000 flessen.

Donker granaatrood van kleur.  Fijne aroma's van klein rood fruit en framboos. Florale toetsen van rozen en viooltjes.  Aangename kruidigheid en toast oak.  De Nebbiolo levert elegante tannines.  Aangename lange afdronk.
Bekroond met 2 Bicchieri van Gambero Rosso !