Giulio Cocchi Brachetto d'Acqui

17,89

Excl. BTW: €14,79

Prijs in spaarpunten: 32

Excl. BTW:
€14,79
Prijs in spaarpunten:
32
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Cocchi
Omschrijving
Brachetto d'Acqui van het wijnhuis Giulio Cocchi uit Piemonte
Alc 7°
 
De meest karakteristieke van zoete rode mousserende wijnen, het is een constante geweest in de geschiedenis van Piemontese wijn. Het groeit op de zacht glooiende heuvels van het Boven-Monferrato-gebied, en sinds de oudheid is Acqui Terme het favoriete terroir geweest, en een divers, waar deze aromatische variëteit zijn beste uitdrukking vindt.
 
100% Brachetto d'Acqui
 
Druiventrossen worden met de hand geoogst en onmiddellijk geperst om een ​​zeer zoete en kersenrode most te verkrijgen, die vervolgens in de autoclaaf gaat fermenteren. Dankzij deze techniek gaan de aromatische eigenschappen van de druif over op de wijn, waardoor de intense geur van roos en framboos vrijkomt.
 
Kersenrood met lichte tonen en een vrolijk schuim; levendig, fris en stijlvol boeket met een intense geur van rozen; zacht, licht tanninerijk om het zoete aroma in evenwicht te brengen en een aangename persistentie te geven.
Het is de perfecte feestwijn die van nature goed samengaat met vers fruit, gebak of uitgebreide desserts.
Een jonge wijn om gekoeld te serveren; ideaal voor bars en patisserieën, het kan het best worden gepresenteerd in komvormige glazen met een garnituur van wilde bessen.