Castello Monaci Petraluce Verdeca Salento

11,95

Excl. BTW: €9,88

Prijs in spaarpunten: 19

Excl. BTW:
€9,88
Prijs in spaarpunten:
19
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Castello Monaci
Omschrijving
Petraluce Verdeca Salento van het wijnhuis Castello Monaci uit Puglia

Regio: Puglia 

Wijnhuis: Castello Monaci 

Witte wijn 

Druif: 100% Verdeca

Alcohol: 12°

Wij bezochten zelf dit wijnhuis en we waren onder de indruk. Niet alleen van de goede prijs/kwaliteit verhouding van de producten, maar ook van de fantastische omgeving. Eeuwenoude olijfbomen en weelderige wijngaarden omringen het kasteel op de weg naar Taranto tussen Lecce en de zee. Een lange gang verbindt de rijksweg met het domein. 
De zon, die overaal doorheen dringt, overspoelt er de aarde met licht en creëert unieke vormen zoals de druiven die er hun leven uit halen. Ontworpen door de zon, Petraluce.
De Petraluce wordt gemaakt van de Verdeca druif en wordt al heel vroeg geoogst, reeds in augustus, om te vermijden dat het suikerniveau te hoog wordt. De temperatuur van de wijngaard is perfect omdat deze rond zeeniveau ligt. Een weekje is er schilcontact tussen wijn en druif, wat zorgt voor extra aroma.
Geel van kleur met schitterende groene flitsen voor het oog. Een intens maar delicaat boeket met tonen van fruit en bloemen voor de neus. Een frisse, zachte maar langdurige smaak voor de mond.
Deze mooie witte wijn is uitstekend te combineren met hors d'oeuvres, risotto, schaaldieren, gegrilde vis en traditionele Salento gerechten.
Geniet ervan.
Tags: