Bava Gavi di Gavi

18,10

Excl. BTW: €14,96

Prijs in spaarpunten: 34

Excl. BTW:
€14,96
Prijs in spaarpunten:
34
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Bava
Omschrijving
Gavi di Gavi van het wijnhuis Bava uit Piemonte
Alc 13°
 

DE GAVI IN HET HART VAN GAVI

Tussen de elf dorpen waar deze wijn kan worden geproduceerd, is Gavi het hart van dit gebied, centraal in alle andere steden waar het wordt geproduceerd en het wordt beschouwd als een bijzonder elegante wijn vanwege de finesse van zijn fruit.
Gavi is een van de belangrijkste Piemontese witte wijnen, zeker de bekendste na Moscato: Gavi wordt beschouwd als een klassieke en elegante wijn die frisheid geeft aan eten en wijnarrangementen. We produceren het al meer dan vijftig jaar en we weten dat deze Gavi de Cortese-druiven nobel maakt met zijn elegantie en charme.

WIJNGAARD

Druivensoort: Cortese-druiven van Comune di Gavi
Wijngaard: Lomellina
Hoogte: 300 meter boven zeeniveau
Blootstelling: westen
Bodem: klei, mergel, rijk aan mineralen

Zachte persing van de druiven wordt gevolgd door koude rekken van de most en fermentatie in stalen vaten. De wijn rijpt "sur lie" (Frans voor "op droesem", zonder rekken) tot het nieuwe jaar wanneer hij wordt gebotteld.

De Gavi van dit terroir is een wijn die de Cortese-druiven nobel maakt; de druiven ontwikkelen op elegante en delicate wijze intense rassengeuren. Strogeel van kleur met groene reflecties die in de loop der jaren goudkleurig worden. De smaak is droog, fris en harmonieus, medium-bodied, zacht en boeiend.