Bava Barbaresco

32,05

Excl. BTW: €26,49

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€26,49
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-5 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Bava
Omschrijving
Barbaresco van het wijnhuis Bava uit Piemonte
Alc 14°
 

BARBARESCO DI BARBARESCO

Al vele jaren produceren we onze Barbaresco, van een enkele wijngaard geplant op een ondiepe bodem die kalksteen en mergel afwisselt, voor een beperkte hoeveelheid flessen die grote emoties garanderen.
Een wijn die is verfijnd in hout om harmonieuze sensaties te produceren met bloemige en kruidige tonen en intense kleuren in een stevige structuur, maar die de grote elegantie bereikt die kenmerkend is voor Nebbioli die in Barbaresco wordt geteeld. In feite wilden we een overtuigende en omhullende wijn, zeker complex, maar in staat om de ernstige tonen van de grote Nebbiolo te vermengen met de meest etherische en elegante aroma's.

WIJNGAARD

Variëteit: 100% Nebbiolo
Wijngaard: wijngaard in de gemeente Barbaresco
Hoogte: 290 meter boven zeeniveau
Bodem: kalkhoudend met witte tufaceous mergel 

VINIFICATIE EN VEROUDERING

De fermentatie vindt plaats in stalen vaten met twee weken maceratie; gevolgd door malolactische gisting, voordat de verfijning begint in jonge eikenhouten vaten en vervolgens in de fles.

WIJN

Barbaresco met een intense en briljante kleur die vervaagt van robijn tot granaat, een breed en luchtig boeket, drukt alle zachtheid uit van goed verfijnde Nebbioli met ronde tannines en geuren van zoethout en violet; het potentieel voor evolutie is groot.